Be SAFAchocs follower and customer now^^

Tuesday, 9 August 2011

Special 4 LINDA




tempahan dari Kelantan ^_^



Tuesday, 28 June 2011

Tempahan dari Klang


Skali lagi tempahan 1 bekas plastik yg mengandungi
9 oreo chocs dan 12 biji praline
design oreo chocs adalah ball set manakala praline de 2 design berintikan hazel nut..
1st design strawberry & 2nd design bunga sakura..
ada alphabet 'HB LIYANA' color hijau atas design sakura
Order ni dari klang..tq nad =)

Thursday, 2 June 2011

i LIKE IT

Baru-baru nie...safa ke selatan...dari ipoh ke k.lumpur then ke negeri sembilan dan juga melaka...
Dalam tengah jalan-jalan kat melaka, safa berkenan dgn beberapa barang tuk customer safachocs..
1st barangnye adalah ribbon..safa ske sangat ribbon ni sbb de bentuk bunga yg safa suke..hehe
safa beli 2 color je...hitam putih & kuning keemasan cmtu..
ribbon ni beli khas tuk tambahan decoration kat kotak coklat
sure nampak lbh cntik n cute..Kalau ade sape2 yg nak safa wat tambahan ribbon,just bgtau je
sebagai penjual..kami akan berusaha turuti semua kehendak or demand customer..^_^


2nd barang pule plastik yg cute sangaaaatttttt...hehe
Tapi safa beli 1 pack je sbb harga bleh tahan..erkk
kirenye safa nak bg special kat customer safa..sape2 yg order coklat,safa bagi dalam plastik ni
tapi oleh sebab safa bli 1 pack je..so hanya 50 customers safa yg terawal shj dpt plastik ni


Yang paling penting..........
kat plastik ni de pic coklat...de tulis LOVE plak 2
i love it..huhu

Sekian~

Kotak Hot Stamp


Ya....kali ni ade tambahan kotak pilihan tuk coklat
Sangat sesuai untuk dijadikan doorgift 
Ada untuk single, 2 cravities & 3 cravities
Boleh request color kotak,color ribbon & hot stamp (nak tulis ape)
Kalau nak order, sila wat tempahan awl2 sebab takut kotak da habis
Sekurang2nye order 2-3 minggu lebih awal
Tapi kotak ni hanya untuk minimum order 200 kotak
Price kotak + coklat sila pm me ya ^_^

Thursday, 26 May 2011

~~ ERNI ~~



Ni present sempena pertunangan erni
Tahniah n semoga kekal bahagia ^_^

Tuesday, 24 May 2011

Oreo Chocs Love

Cute Lollichocs Design



Cute kan?hehe

Saturday, 14 May 2011

purple + red




9 biji Oreo Choc
+
12 biji Praline Choc (Hazel Nut)
in Microwave Plastic Box
TQ Naily ^_^

Friday, 6 May 2011

Tema Black+White





 200 tempahan :)
2 cavity box

Babyset Praline


Praline design baby set
saiz besar

Oreo Choc


Design Bunga dan Bola

Saturday, 23 April 2011

Design Smiley + Garden + Rose

Ni antara design lolli 

HAPPY BDAY CHA


Khas tuk Birthday CHA
Kotak 24 Cravity
Praline Choc design kotak hadiah+ Huruf

Thursday, 14 April 2011

Merah + Hijau

Kotak bentuk star..ade 9 biji coklat bentuk bunga rose

Kotak 9 cravity ade 9 biji coklat bentuk epal merah, epal hijau & strawberry

inti hazel nut & raisin/kismis

Ni inti kacang hazel

Ni pulak kismis/raisin

Merah + Hijau

OREO CHOC
warna merah + hijau


Wednesday, 13 April 2011

Order bengkang



Ni order daripada cikgu sekolah..untuk kenduri doa selamat di rumah kakaknya
Dia order 2 biji 
Bengkang di SAFAchocs hanyalah original pewarna & perasanya dari daun pandan
Tiada pewarna & perasa tambahan
Untuk yang tinggal di sekitar Ipoh, bolehla buat tempahan sekarang
TQ

Wednesday, 6 April 2011

Khasiat/Kebaikan Coklat

Coklat selama ini dianggap sebagai makanan junk yang tidak mempunyai nilai pemakanan malah boleh memudaratkan kesihatan badan. Oleh yang demikian, kajian-kajian telah dijalankan bagi mendapatkan fakta sebenar. Hasil daripada kajian-kajian tersebut telah membukitkan beberapa kenyataan berkaitan kebaikan dan khasiat coklat.

COKLAT MAKANAN BERKHASIAT
Coklat bukan sahaja sejenis makanan yang berkhasiat tetapi juga menyumbang kepada pemakanan yang seimbang berdasarkan kepada asas pemakanan berikut:-
  • Lemak merupakan 35% pengambilan tenaga secara purata
  • Protein kira-kira 15% daripada pengambilan tenaga
  • Karbohidrat kira-kira 50% daripada pengambilan tenaga
Maka coklat boleh menyumbangkan:-
  • 15% Lemak
  • 6% Protein
  • 17% Karbohidrat
  • 15% Tenaga
  • ++ Vitamin dan Mineral yang diperlukan
LEMAK KOKO DALAM COKLAT MERENDAHKAN PARAS KOLESTROL
Lemak koko dalam coklat mengandungi 38.2% asid oleik iaitu sejenis asid lemak tidak tepu yang berperanan merendahkan paras kolesterol di dalam darah.
Sementara asid sterik iaitu asid lemak tepu yang terkandung di dalam lemak koko pula mempunyai kesan neutral terhadap paras kolesterol.

BAHAN ANTI-KEROSAKAN GIGI DALAM COKLAT
Melalui kajian  yang dijalankan didapati bahawa coklat mengandungi bahan anti-kerosakan gigi seperti tannin, kasein dan asid oksalik.
Tannin ialah sejenis bahan yang menghalang pembiakan bakteria yang akan membentuk plak dan asid di dalam mulut. Asid yang terhasil daripada proses pemecahan makanan oleh bakteria merupakan punca kerosakan gigi. Plak adalah sisa-sisa makanan yang melekat pada gigi akibat tindakan bakteria.
Kasein di dalam coklat sus pula bertindak mengurangkan kerosakan gigi dengan menghalang pertumbuhan plak dan seterusnya mengurangkan pengeluaran asid.
Kasein juga membantu dalam pertumbuhan gigi.
Asid oksalik merencatkan pengeluaran enzim bakteria dan seterusnya menghalang pengeluaran asid.

COKLAT MUDAH CAIR DALAM MULUT
Lemak kok yang merupakan bahan asas di dalam coklat mempunyai ciri-ciri kecairan yang membolehkan ia mudah cair di dalam mulut. Pertumbuhan plak gigi terhalang kerana coklat tidak tersimpan lama di dalam mulut

COKLAT MENGURANGKAN RISIKO SAKIT JANTUNG
Coklat dan serbuk koko mengandungi phenol sejenis bahan kimia yang membantu mengurangkan risiko sakit jantung. Phenol bertindank dengan menghalang lemak seperti zat di dalam aliran darah daripada teroksida dan menyumbat arteri.

COKLAT MAKANAN PENUH TENAGA
Coklat mengandungi nilai tenaga yang tinggi dalam bentuk mudah dan padat. Oleh itu, ia amat sesuai dijadikan makanan gantian semasa menjalankan aktiviti luar seperti mengembara, mengikuti ekspedisi pendakian, bersukan serta aktiviti-aktiviti rekreasi yang lain. Coklat merupakan bekalan makanan mudah yang boleh dimakan bila-bila masa dan di mana jua.

PERBANDINGAN KOKO
Sejumlah besar koko yang dinikmati dalam bentuk coklat, lazat rasanya dan mengandungi kebaikan semula jadi. Secara perbandingan, sekeping coklat susu mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membukitkan bahawa coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang.

Sumber: Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators dan Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the U.S.A.

Minuman koko mengandungi kafein yang lebih rendah berbanding dengan minuman-minuman lain yang terdapat di pasaran.
Sumber: Bowes and Church's Food Values of Portions Commonly Consumed, 14th Ed., 1985. The Latest Caffein Scorecard, HHS Publication No. (FDA 84-2184, 1984)




Chocolate Speed Painting with Spoon

SNSD~Chocolate Love



[Tiffany] Neol cheoeum bon sunganbuteo
Manjigo shipeo naman gajiho shipeo
[Jessica] Chocolate love!
Yosul gateun saeroun maeryeok geobuhal su itgetni

[Yoona] Dodohage saechimhage neol gamchugo isseo
[Taeyeon] Ireon neukkim cheo-eum-ingeol nan ppajyeo-beoryeotjyo

[All] I got you babe, I call,
I call it chocolate love
Neoreul wonhae, gajilrae
Dalkom dalkom oh chocolate love

[Yuri] Meotjidan malron bujokhan geol
Moduga nolral geoya sseureojil geoya
[Tiffany] Chocolate love! Brand new world...
Han madiro da seolmyeonghal su eopneun geol

[Sunny] Musimhagae nalkaropge yuyokhago itseo
[Seohyun] Ireon neukkim cheoeumingeol nan noka-beoryeotjyo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/snsd/chocolate_love.html ]
[All] I got you babe, I call,
I call it chocolate love
Neoreul wonhae, gajilrae
Ajjil ajjil oh chocolate love
I got you babe, I call,
I call it chocolate love
Neoreul wonhae, gajilrae
Dalkom dalkom oh chocolate love

[Seohyun] Woo~ geuden jebeop swibji anha boyeo
Hajiman neukkimi wayo
[Hyoyeon] Ro~ mantic hageh chocolate cheoreom
Oh geureotke naegeh wayo
[Taeyeon] Woo~ geuden jebeop swibji anha boyeo
Hajiman neukkimi wayo
[Sunny] Ro~ mantic hageh chocolate cheoreom
Oh geureotke naegeh wayo

[All] I got you babe, I call,
I call it chocolate love
Neoreul wonhae, gajilrae
Ajjil ajjil oh chocolate love
I got you babe, I call,
I call it chocolate love
Neoreul wonhae, gajilrae
Dalkom dalkom oh chocolate love

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/snsd/#share

Thursday, 31 March 2011

SAFACHOCS-IPOH CHOCOLATE SHOP

Followers

Banner

Blogging  tips, tutorials and SEO Click 2 view our collection!! Cute Custom Designs Glitz Creations

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers